lördag 10 februari 2018

Sevilla leverade vid andra försöket

 Jag övernattade i Sevilla för ca en vecka sedan när jag var på väg mot Portugal från Cadiz. Den natten valde jag en ställplats en bit från centrum. Där var väldigt fullt och omgivningen gav en del i övrigt att önska. Kändes att man bodde i ett industriområde om man säger så:-).
Den här gången står jag nästan mitt inne i centrum på en bevakad parkering (10 Euro kostar ett dygn).
Inom promenadavstånd har jag den gamla stadskärnan dit jag gick i gårkväll. Genom Sevilla flyter Guadalquivir som tydligen är en mycket populär rodd och paddelflod. Man ser mängder med "kanoter" som paddla´s och ro´s fram av både ensamma och hela gäng. På motsatta sidan från där jag bor ligger något som jag trodde var en kyrka eller katedral men som vid en granskning i Google maps visar sig vara skolan Pabellon de Argentina.

Vid min promenad igår gick jag över en bro och mot vad jag enligt kartan förstod skulle vara de mer centrala delarna av staden. På ett torg var det full fart på en dansuppvisning (se filmklippet) som jag stannade och beskådade en stund. När jag var nöjd med att beskåda dansen fortsatte jag min promenad förbi diverse uteserveringar och parker. Efter en stund var jag nere vid floden igen och vid ett stort torn. Tornet heter "Tore del Oro" (Guldtornet) och ligger vackert vid Guadalquivir.


Jag har en liten "mojäng" i husbilen (Telia Sense) som hela tiden för körjournal och noterar bilens position. Det ingår också 20 Gb surf som den delar ut via ett eget WiFi. En annan fördel/funktion den har är att jag alltid kan gå in på en app i min telefon och få upp en karta med bilen markerad. Det kan vara bra om man som jag ofta "virrar" runt och kanske då tappar lite av vädersträcken och orienteringen. Igår kom jag i ett läge då jag blev lite tveksam till om jag passerat parkeringen eller om den fortfarande låg framför mig. Jag hade gått över floden och kommit upp några gator och skulle teoretiskt ha kunnat gå "förbi" utan att märka det. Genom att "kasta ett öga" (konstigt uttryck egentligen. Jag har ju båda ögonen kvar) på min app visste jag snart att jag bara behövde fortsätta ca 200 meter för att vara hemma igen.
Telia Sense har ytterligare några funktioner: Om det blir inbrott (vibrationer) i bilen skickar den ett sms till mig och upplyser om detta. Detsamma gäller om bilen förflyttar sig utan min hjälp.

I eftermiddag rullar jag och mitt hem vidare mot nya "kända" mål. Troligen blir det ett återbesök i Malaga:-). Kanske med en sväng om en gammal "bergsstad" vid namn Ronda, men jag måste studera lite karta innan jag tar det beslutet.1 kommentar: