tisdag 20 mars 2018

Städdag på en parkering i Cartagena

Tandläkaren som jag hoppades skulle fixa min plomb i Almerimar hade ingen tid de närmaste dagarna. Eftersom jag inte har ont och en felande plomb inte är "hela världen# startade jag upp hemmet igår och satte kurs österut. Natten som gått har jag stått på en ställplats i utkanten av staden Cartagena.
Jag behövde fylla och tömma lite tankar vilket gick smidigt där. Övernattningen kostade 10 Euro inklusive el. Vattnet fick jag via en myntautomat för 1 Euro.

När hemmet var tömt och tankat på alla vis rullade jag vidare in mot Cartagena centrum där jag nu står på en parkering. En väldigt spansk (det är de flesta ortsbor här förresten) parkeringsvakt vinkade vänligt in mig på en ledig plats och fick sina 5 Euro i avgift för natten (foto nummer två uppifrån är pvakten när han slutat för dagen). På parkeringen står förutom jag två husbilar, en tysk och en fransk. Det är verkligen ett "internationellt/globalt" liv att vara nomad på hjul.
Cartagena är en gammal stad som har lite över 200 000 invånare och har varit bebodd sedan ett par hundra år före Kristus födelse. Det är en viktig hamnstad för Murciaregionen och var en del av det Romerska riket. Här finns en Romersk teater av stuket Coloseum i Rom. Dock i lite mindre format och sämre skick (när jag lyckas lokalisera den på kartan ska jag om den ligger inom rimligt avstånd studera den lite närmare ).

När jag hade parkerat här gav jag mig på lite städning. Jag påbörjade med toalett, dusch och kök i Amerimar och avslutade idag med att dammsuga vardags- och sovrum. Det gäller att dela upp arbetet när man har så pass stora ytor att hålla efter :-)
Dammsugningen fungerar perfekt med min lilla 12 V Black & Decker maskin. För det mesta sopar jag av golven i vardagsrummet och sovrummet med en "snöborste". Dv s en sådan man brukar ha att sopa av snön på bilrutorna med. Efter en kraftinsats i de rummen ligger allt skräp på mattan i köket och dammsugaren sköter resten. 

Om jag inte får andra planer fortsätter jag österut i morgon. Det är lite över 20 mil kvar till Valencia där jag tänker ställa bilen medan jag åker upp för kontroll på hematologen i Linköping i början på nästa vecka. Med mitt vanliga tempo ska det ta ett till två dygn ta mig den sista biten vilket innebär att jag har tid stanna ett par nätter på något ställe om jag vill. Jag kommer troligen passera både Murcia och Alicante. Får se om någon av platserna inbjuder till "dubbelövernattning" eller om jag kanske blir kvar här. Det är skönt att inte känna stress och att kunna ta dagarna lite som de kommer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar