fredag 9 mars 2018

Ställplatsen är lite annorlunda den här årstiden

Under Ölandsbron på ön Svinö brukar jag hålla till ibland när hemmet är i det här området. Kommunen har fixat till en del
bekvämligheter såsom: svart och gråvattentömning, färskvattenfyllning och toaletter. Det har tidigare varit gratis men i år kommer man troligen börja ta betalt (i alla fall har det kommit upp en betalautomat och skyltar om detta).
På Svinö finns det några fina promenadslingor och en hundbadplats. Det finns också en stor parkering med flera platser reserverade för personbil 2. Från dessa har man fin utsikt över farleden genom Kalmarsund (sjötrafiken passerar bara några hundra meter från parkeringen). Det enda som kan störa lite är när biltrafiken uppe på Ölandsbron (passerar nästan rätt ovanför ställplatsen) kör över brons skarvar. Detta kan jag tycka är störande ibland och skickar då in mina "öronpluggar".Häromdagen passerade jag Svinö på väg mot Öland och av lite "nostalgiskäl" tog jag en lite   ner på ställplatsen. Hur det såg ut då ser man på fotot. Nästan all snö från centralorten Kalmar verkar hamna där. Lasbilarna stod nästan på kö för att tömma sin last av snö från trottoarer och parkeringar. En teleskoplastare matade sedan upp snön på höjd.
Man kan undra när detta "berg" kommer ha smält. En intressant fråga är också varför man inte godkänner att det tippas direkt i sjön istället. Detta hade sparat ett antal arbetstimmar och drifttimmar för personal och maskiner som för det mesta endast har något 100-tal meter till närmsta kajkant. Den snö som nu ligger på Svinö ligger dessutom 50 till 100 meter från strandkanten på en hårdgjord parkeringsyta. Den eventuella filtrering som kan tänkas ske innan den ha runnit ut i Kalmarsund bör vara minimal.
Men det är väl inte upp till oss vanliga att försöka förstå alla beslut och handlingar som tas av diverse "hårdtänkande" tjänstemän.


Nyss ringde man från Hematologen i Linköping. Mina värden är tillbaka på normalt och på måndag den 12'e får jag min sista dos Gazyvaro. På tisdag hoppas jag vara i bergen ovanför La Herradura igen i mitt rullande hem. Om mina planer fortskrider som de ser ut nu kommer jag sedan långsamt (genomsnittsfart på 10 - 20 mil/dag ta mig upp mot Sverige. Funkar allt kommer jag då följa våren hela vägen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar