torsdag 15 mars 2018

Nu rullar "nomadvillan" österut lite sakta

Efter att mina värden återgått till normala (immunförsvar åter aktiverat och ingen infektion i kroppen) flög jag till Granada i förrgår. Efter en natt på CarlosV som är ett litet hotell i centrala Granada tog jag mig tillbaka till husbilen uppe i bergen i La Herradura.

Ett dygn senare rullar jag nerför serpentinvägarna och tar mig till N340 (vägen som klättrande på klipporna leder genom byar och städer längs med medelhavskusten). Jag håller babord när jag når fram till vägen hamnar så småningom i Almerimar, en förort till Almeria (som jag besökte tidigare för att få ordning på batterierna till bodelen). Här hittade jag en parkering som ligger några hundra meter upp mot centrum från en marina där båtarna trängs i mängder. De flesta ligger vid kaj den här årstiden och många ser ut att ha lämnats för övervintring av hemresta nordeuropeer.

Under min promenad ser jag att det finns en ställplats i på piren i hamnen med ett helt gäng husbilar.
Några svenskar ser jag och en salig blandning av andra nationaliteter. Det känns skönt när jag kommer tillbaka till min parkering där övriga husbilar lyser med sin frånvaro.

Nu kan man bara hoppas att avsaknaden av husbilar här inte beror på något förbud (ser inga förbudskyltar i alla fall) och att polisen inte dyker upp så småningom och uppmanar mig att flytta på mig. Det händer lite titt som tätt nu när vintern börja ge med sig och övergå till vår att Guardia Civil eller Police Local dyker upp och trevligt men bestämt påtalar att man inte får stå på vissa parkeringar med husbil. Jag har dock klarat mig från detta hittills:-).
I min grundplan som jag tog i Sverige skulle jag nu långsamt ha påbörjat min resa med hemmet mot Sverige. Jag trodde i det skedet att jag skulle ha 4 veckor på mig till nästa besök i Linköping och de dryga 300 milen skulle vara en lagom sträcka på den tiden. Nu visade det sig att man vill ha in mig för en kontroll i samband med studien av nya cancermediciner jag deltar i redan den 26 mars.
Med de nya förutsättningarna bestämde jag mig för att skjuta upp min "långresa" till efter linköpingskontrollen (runt den 28 mars) och istället enbart flytta mig en liten bit österut nu. Jag hittade ett billigt flyg från Alicante (310 kr med Ryan air) den 25´e och även en bevakad parkering i närheten av flygplatsen för 50 kr/dygn inklusive transporter till och från flyg. Målet nu är alltså att långsamt ta mig till Alicante (ca 40 mil österut).
På ett vis var det positivt att avresan blev uppskjuten. Även här nere är det i år kallare än normalt och det regnar och blåser en hel del. Mina planer har ju hela tiden varit att "följa" våren upp och med lite tur har våren gjort sitt riktiga intåg när jag startar enligt min nya plan.
Om jag får stå kvar här i lugn och ro är morgondagens plan att medelst elcykel försöka hitta en frisör eftersom kalufsen börjar bli lite yvig, och en tandläkare eftersom en plomb bestämde sig för att den inte trivdes i min kindtand längre. Med tanke på att jag är rätt "bra" på att äta är plombens försvinnande kanske inte så konstigt:-). Eventuellt blir jag kvar här något dygn till och utforskar omgivningen lite om vädret är lite skapligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar