tisdag 2 oktober 2018

Slut på medicineringen firas med en Polenresa :-)


Vid mitt senaste besök på hematologen i Linköping sa läkaren att alla mina prover var normala. Eftersom KLL (kronisk lymfatisk leukemi) som namnet antyder är obotlig, vågar de inte säga att den är borta. Jag har dock varit med i en studie av nya mediciner och resultatet är över förväntan. Man kan inte längre se några
cancertecken i blodproverna. Den 5´e november ska jag tillbaka för nya och mer djuplodande tester. Bl a tar man då benmärgsprov från höftbenet och röntgar lymfkörtlarna. Genom de provtagningarna får man en klarare bild av hur behandlingen gått.
Det känns dock bra redan med de resultat man fick vid förra provtagningen och jag känner mig pigg och kry :-).


Efter Linköpingsrundan blev det ett längre stopp hos dottern på deras nyinköpta gård. Bilen ankrades upp bakom hönshuset och för en gångs skull landkopplade jag hemmet med en elsladd. Eftersom jag räknade med att bli där över 15 dygn ställde jag av bilen hos Transportstyrelsen. Det innebar att jag sparade ca 500 kr (skatt och försäkring) och jag kunde låna bil och cykla till de få ärenden som behövde utföras.
Tiden tillbringades till största delen i arbetskläder tillsammans med dottern och hennes sambo (de stunder de var "lediga" från jobb) med att skrapa och måla fönster och hus. Köket fick en liten ommöblering av köksbänken och en diskmaskin sattes in. I "badrummet" blev det en ny toastol och duschkabin. Utanför huset har vi påbörjat grävningen för avledande av regnvatten och även dränering av marken runt och under huset. Stora saker sker där vi börjat med de "akuta" delarna. De unga husköparna kommer dock inte att ha några sysselsättningsproblem i framtiden. Det är både en del mark till fastigheten och en hel del ekonomibyggnader plus boningshuset som kommer kräva sitt underhåll och sin skötsel.


I lördags ställde jag på hemmet igen. Drog ur elsladden och efter en snabbstädning med dammsugning och en liten genomgång av förråd och bil kastade jag loss med sydlig kurs. Även om jag har haft det jättetrevligt och kul de gångna veckorna kändes det skönt när hjulen fick rulla igen. På måndagsmorgonen körde jag ombord på Stena Lines färja i Trelleborg och efter drygt 4 timmar hade jag Rygen under däcken. Från Sassnitz sattes kursen i sydost och på sen eftermiddag hade jag hittat en lugn parkering längs med floden Ryck i Greifswald i norra Tyskland. Eftersom jag är lite morgontrött av mig hade jag sett till att börja mina dagar hos dottern lite sent. När jag nu tog färjan gick den tidigt på morgonen och jag var relativt trött när jag nådde Greifswald. Det blev en tidig kväll. Efter att ha suttit och tittat lite på de fritidsbåtar som till viss del fortfarande verkade bemannade och nyttjades trots den sena årstiden blev det bingen.

I morse vaknade jag skapligt tidigt och efter en lugn förmiddag med lite läsning och överblick av eventuella nyheter på nätet vred jag om nyckeln på hemmet. Det första stoppet blev en Lidl-affär med en parkering som inte var "husbilsanpassad" men efter lite trixande lyckades jag hitta en plats där jag kunde backa ut akterskeppet över en gräsmatta. När inköpen var gjorda hade jag kollat in en parkering i Stralsund (på min fantastiska app park4night). Tanken vara att köra de ca 7 milen dit idag och gå och strosa lite i stan. Nu visade det sig att parkeringen jag siktade på vara oåtkomlig pg a vägarbeten och efter en del svordomar och passager på konstiga vägar lyckades jag ta mig ut på en stor väg som bar söderut. Min plan i det läget blev att ta Stralsund lite senare på resan och nu ta mig över floden Oder som är gräns mellan Tyskland och Polen under delar av sitt flöde. På polska sidan tänkte jag köra några mil söderut mot en plats som trevlig ut på kartan. Man såg ut att kunna parkera precis intill flodstranden med utsikt mot en tysk by.
Min rutt bar mig mot en passage över Oder strax söder om Szczecin (den polska stad där jag gjorde min garantiservice på bilen i våras). På den polska sidan av floden där jag passerade ligger den lilla staden Gryfino och direkt när man kommit av bron ligger en stor parkering. Jag svängde in där och hittade en plats där akterskeppet gick att "skicka ut" över en gräsyta (andra gången detta lyckades idag:-)).
Genom vardagsrumsfönstret ser jag lite flodtrafik till min stora glädje ;-)
                    Hemmet syns bakom en massa "småbilar" ;-)

Nu står jag med floden ut om babord och centrum ligger ett par hundra meter upp om styrbord. Vart det bär hän i morgon står än så länge "skrivet i stjärnorna" ;-). Jag ska titta lite på kartan ikväll och bestämma mig sen.

Jag har ännu inte bestämt hur lång den här kryssningen ska bli. Tidsramen är dock satt att jag måste vara i Helsingborg den 16´e då jag har bokat en tid på både Fiatverkstad och bilprovning. Fiatverkstaden ska få lösa ett problem jag har med fjärrlåset på hemmet. Detta har inte fungerat på ett par månader och jag trodde att felet var förknippat med någon elsladd i bodelsdörren efter att ha lästa några trådar i forum på Facebook. Dethleffs serviceverkstad som ju har "hand om" bodelen konstaterade dock att felet låg på Fiat´s avdelning. Bara att boka en tid hos dem och hoppas de inte säger likadant (fast tvärt om:-)).
Det är lite struligt när garantier och dylikt sköts av två olika parter beträffande husbilar. Bildelen har sin "verkstad" och "bodelen" har sin. För mig passar det bra att ta servicen i Helsingborg där jag har min kompis och jag passar på att göra besiktningen samtidigt eftersom den ligger i nära anslutning till verkstan.

Efter Helsingborg är tanken en runda upp till dottern igen och prova om arbetskläderna fortfarande går på efter drygt två veckor med en del sittande och ätande på kontinenten.

2 kommentarer:

 1. Trevlig läsning som fängslar, kul att du hjälper till med Carros fastighet. Båtintresset sitter i som vanligt och i Tyskland finns det gott om vattenvägar att leta båtar på.
  Ha det gott
  Janne

  SvaraRadera
 2. Tack Janne. Kul du följer mina upplevelser och tankar:-). Det är jättekul att Carro och pojkvännen hittat sitt framtida boende och roligt få vara med och hjälpa till. Det passade perfekt att få lite att pilla med nu efter pensioneringen.
  Det känns som om det var häromdagen vi plockade upp henne vid Alvedsjöbodar och hon satt i Bultens knä i mässen när han vände ut och in på ögonbrynen:-). Tiden går fort och det är mest på barnen man märker det. Själva är vi i stort sett oförändrade ju ;-)…
  Båtar och sjö har man ju levt med under alla år och det intresset finns kvar. Jag står gärna vid kusten, i hamnar, vid floder och kanaler och spanar lite. Blir lite Öresund också ibland.
  Idag har jag förhalat norrut och står nu på en parkering i hamnen i Swinoujscie. Blir nog kvar här till på fredag då jag kör upp mot Stralsund för att träffa en kompis som kommer från Helsingborg med sin husbil över helgen.
  Hoppas allt är väl med er.

  SvaraRadera