söndag 26 augusti 2018

LCHF var svaret och nya antenner på taketJag skrev i förra inlägget att mina prover som togs i Linköping sist visade på ett förhöjt levervärde. Efter mycket klurande tillsammans med min läkare kom vi på att det fanns en liten möjlighet att de höga värdena kunde kopplas till att jag den senaste månaden hade bytt diet.

I förhoppning att bli av med några extrakilon satsade jag helhjärtat på LCHF (bort med alla kolhydrater och lägg till mer fett). Dieten funkade fint och på 4 veckor hade jag blivit av med 5 onödiga kilon. Jag kände mig lättare och kommer ihåg att jag t o m hoppade uppför en trottoarkant en dag:-).
I syfte att utesluta att dieten var bidragande till mina höga värden slutade jag med LCHF och övergick först till att äta "vanlig" mat. Efter ett par veckor bestämde jag mig sedan för att ta bort allt rött kött och att köra 16/8 fasta. Jag äter alltså inte på 16 timmar från middagen och framåt. Det brukar bli en sen lunch som dagens första måltid.

Efter bara någon vecka började mina levervärden sjunka och efter två veckor var de så pass låga att jag kunde återgå till min cancermedicinering. Jag har hela tiden känt mig pigg och mått bra trots konstiga värden och nu har jag bara 14 dagar kvar på min medicinering. Den 10 e september ska jag upp till Linköping för kontroll och avslut av den period med cancerbehandling som då pågått i 1 år. De påföljande 5 åren kommer jag att få åka till hematologen i Linköping var 12 e vecka för uppföljning vilket känns skönt även om det känns lite uppbundet. Som planerna ligger i nuläget kommer de på decemberkontrollen att ta ett nytt benmärgsprov. Ingen rolig upplevelse då de under lokalbedövning kör en grov nål i höftbenet och suger ut benmärg. Man gjorde även detta i samband med starten av min behandling och vill nu ha en jämförelse. Cancern är ju en leukemi som påverkar mina vita blodkroppar och de produceras i benmärgen. Resultatet av provet är intressant och lite av ett facit av hur väl behandlingen har lyckats. Bara att stå ut och hålla tummarna för bra resultat ;-).

Sedan jag kom hem från min baltikumresa har jag hunnit med ett par svängar i södra delarna av vårt land. Det blev en sväng om skåne till en f.d kollega som fyllde 60 år och även en övernattning i Helsingborg för att träffa min kompis Vispop. Vi åkte sedan tillsammans till Ullared och lyckades stå ut med hela 1,5 timmar inne i varuhuset innan vi gav upp och körde till en liten ort som heter Kinnared. Där förtöjde vi våra hem på ICA´s parkering och gick bort till den lokala bykrogen. Efter att ha lagt våra dieter på hyllan för en kväll (Vispop kör hårt med LCHF) intog vi varsin rejäl pizza. I någon form av begynnande "pizzakoma" drog vi oss efter någon timma hem till våra respektive husbilar och morgonen efter lämnade vi i olika riktningar. Jag körde österut och Vispop la in "autopiloten" på Helsingborg.

Min ostliga kurs förde mig till dottern och en helg vid Kalmarsund. Som oftast hade vi med oss deras hund Chevy och den här gången visade hon upp sina färdigheter som SUP-åkare. Längst fram på brädan medan dottern paddlade dem fram genom vattnet. Den hunden går inte av för hackor;-). Tyvärr har hon inte fattat att en utkik ska titta efter möten och faror förut och inte kolla akterut;-).

Efter ca en vecka hos dottern lättade jag åter ankare på hemmet och gav mig av mot Karlskrona där jag plockade upp en annan f.d kollega. Han tog med sig sitt kastspö (mitt har jag alltid hemma i bilen) och vi hamnade tre nätter på en fin liten camping som heter Törestorp. Den ligger vid sjön Törn och är lummig och lite kuperad med tillgång till dusch, toa, tömning av div tankar och fyllning av färskvatten. Priset var 300 kr/dygn inklusive el om man så önskade.
Även om föresatsen till fiske fanns blev det inget fiske utan vi tillbringade dagarna med att "lösa världsproblem" och läsa. Riktigt trevligt var det i alla fall.

    Två bilder från Törestorps Camping

Hemmet har fått en liten uppgradering den senaste tiden i form av två yttre 3G/4G antenner. I vissa lägen när jag har stått lite oländigt till och varit långt från mobilsändarna har jag haft problem med mitt bredband i bilen.
Bredbandet bygger på en liten router som heter Dovado Tiny AC och har ett usbmodem med ett simkort (tele 2 unlimited) inkopplat. Nu har jag använt de två antenningångarna och anslutit mina två takmonterade antenner där. Efter vad jag förstått ger två dylika antenner som sätts med en meters avstånd en betydande förbättring av mottagningen. Jag har också läst mig till att en antenn behöver ett jordplan. Dvs en metallyta som den "står på" och som radiovågorna på något vis reflekteras mot. Eftersom mitt tak är av glasfiber fick det bli att tillverka två "jordplan". Biltemas karosseriplåt kapades till i två lika stora kvadrater, lackades i bilens färg och limmades med sikaflex på taket.
Antennerna är ca 50 cm höga och jag måste nu undvika viadukter och tunnlar som är under 3,35 meter. Det är dock ingen katastrof om jag glömmer detta (bara det är högre än 2,85 m) då antennerna sitter med magnetfot och lägger sig ner om jag kör emot något.

Nästa planerade "seglats" går till Linköping den 9´e september. Dagen efter är provtagningar och den 11´e ska den 60 åriga kompisen från Skåne och jag stråla samman och fotografera lite i "gamla Linköping". Kompisen är duktig fotograf och säljer en del foton via olika kanaler. Han får även snart igång en webbutik som jag kommer dela adressen till här med er som läser min blogg.
Efter "fotosafarin" i Linköping ska vi dra oss sakta söderut i våra varsina husbilar. Jag har bokat in två dagar (den 13-14 september) på Forsbergs Fritidscenter för att åtgärda lite garantigrejor på hemmet. Bland annat ska de koppla in värmen i min gråvattentank och laga min bodelsdörr som kärvar på lite olika vis.

Man vet dock aldrig vad som händer i framtiden och planerna kan ändras med minutvarsel ibland :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar