söndag 31 december 2017

En tysk by vid namn Ueker


Under gårdagen tog vi oss till en liten tysk ort som heter Ueckermunde (med tyskt y:-))


Den ligger mellan Swinouchie och Szczecin och lite västerut. Det var nog den trevligaste övernattningsplatsen på min och kompisens resa. En fin ställplats till en kostnad av 8 Euro. I detta ingick el och en mycket bra service. Dessutom låg den väldigt nära centrum. Vi fick efter ett telefonsamtal och trots stängt servicehus och årstid tillgång till att tömma toakasett och fylla vatten (också detta ingick i avgiften)
Eftersom detta var den sista kvällen på vår gemensamma resa bestämde vi oss för att fira
lite extra. I samhället hittade vi ett "cigarrkafé" där vi slog oss ner. Stället var väldigt litet och bestod av två rum. Vi fick ett bord med två bekväma stolar och beställde varsin cigarr (ingen av oss röker i vanliga fäll men tillfället och stället fick oss att göra ett undantag) och varsin whiskey. 
Kvällen blev trevlig Men eftersom jag hade en lång resa framför mig dagen efter avbröt vi i skaplig tid.
På bilden ovan ser man våra husbilar till vänster bakom häcken. Till höger rann en liten "flod" där fiskelyckan verkade god efter vad vi kunde iaktta genom några korta studier. Eftersom vi bestämde att vi för dagen, inte hade plats för någon fångst avstod vi från att ta fram våra egna spön.
Nedan är ett par bilder från Ueckermünde. De beskriver inte på något vi samhället som sådant men man hittar lätt stora kontraster här i de östra delarna av Tyskland.

1 kommentar: