lördag 27 januari 2018

Dags "pumpa" in medicin igen.

På tisdag är det tid för näst sista intravenösa uppkopplingen för påfyllning av Gazyvaro (en av mina två cancermediciner som ingår i studien på Universitetssjukhuset i Linköping. Medicin nummer två (Venetoclax) ska jag fortsätta med i tablettform ytterligare ett halvår.

Jag har bokat flyg från Malaga på måndag morgon till Arlanda där det ska stå en hyrbil och vänta.
Med den tar jag mig sedan till min syster lite söder om Stockholm. På tisdag morgon kör jag till Linköping och efter 4 timmar med dropp bär det åter till syster i Stockholm. På onsdag lämnar jag åter kalla norden för fortsatta äventyr i södra Spanien och Portugal.

I skrivandets stund har jag parkerat inne i centrala Malaga. Jag hittade en parkering där en kille (parkeringsvakt) stod och vinkade in och "placerade" mig på lämplig plats. För detta och för att få stå kvar här till i morgon ville han ha 1 euro. Jag gav honom två och bad på teckenspråk med engelsk brytning att han skulle hålla ett extra öga på mitt hem.
Medan jag var uppe på torget och inmundigade en "Medelhavssallad" kändes det som om bilen var i trygga händer.

I förrgår tog jag en liten runda inåt landet och "undersökte" staden Cordoba. I stan finns Europas största moské och mitt inne i denna jättebyggnad har man ovanpå ett forntida moriskt tempel byggt en enorm katedral. I staden lär sedan urminnes tider tre religioner samsa: judendom, katolicism och islam. Man kunde ju önska att delar av jordens befolkning tog en liten studieresa dit för att ta med sig dessa influencer hem.

I Cordoba fanns en stor ställplats nästan mitt inne i centrum med alla bekvämligheter såsom toatömning, gråvattentömning och färskvattenfyllning. Allt till det facila priset av 11,95 euro.
Efter att ha besökt mosketempelkatedralen blev det en promenad på andra sidan den flotfåra som delar staden. Där pågick en medeltidsmarknad där man saluförde allsköns medeltidsprylar och visade upp sina färdigheter på olika vis.

Om mina planer håller, vilket är allt annat än säkert eftersom spontaniteten är en viktig del av mitt resande, kommer jag in nästa vecka att ta mig till området runt Tarifa (Europas sydligaste udde om man inte tittar på en engelsk karta där Gibraltar verka ha en förmåga att glida ner och förbi;-)). Som det känns nu kommer jag att bli kvar i Tarifaområdet en vecka eller två innan jag tar mig över gränsen till Portugal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar