torsdag 18 januari 2018

Över hedar på smala vägar idag

Idag hamnade jag på Cabo del Gata Camp som ligger i en nationalpark med samma namn. Resan hit gick den första timmen på avgiftsfri motorväg. Sedan på smala lite guppiga vägar över hedar uppe bland gröna kullar. Något som har blivit allt mer frekvent den senaste timmen under dagens körning var enorma växthus. Det som såg ut som sjöar på lite avstånd visade sig när man kom närmare vara något helt annat.
Jag är nu ca 30 km norr om Almeria på den spanska sydkusten.

Natten till idag var lugn trots att jag bodde mitt på ett torg. Jag vaknade dock av att en sopbil  tömde en återvinningscontainer för glas 10 meter från mig. Det lät som om det var inne i bilen så var rätt raskt på fötter.
Ju längre söderut jag kommer desto bättre drag blir det i min solpanel. Jag har inget behov av extraström nu från vare sig ställplatsens eluttag eller gasolgeneratorn. Det beror kanske inte enbart på solen utan även på att jag kör några timmar varje dag, men jag ser en markant skillnad på hur många volt jag har i batterierna när jag släcker lampan på kvällen för att gå och lägga mig.
Under dagen har det varit solsken fram till för en timma sedan då det mulnade på. Nu är det mulet och ca 15 grader. Lite synd för hade planerat ta ut solstolen för första gången sen i somras nu när jag parkerade lite tidigare än jag brukar, men tror nog jag får användning av den en annan dag:-).
Längst ner: Dagens visdomsord :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar