söndag 28 januari 2018

Sandstorm på stranden i Torremolinos

Efter några misslyckade försök att finna en säker och bra parkering till rätt pris nära Malaga flygplats hittar jag ett ställe (Parking Baez) som förutom att de till ett bra pris (6 Euro/dygn) bevakar och förvarar mitt hem medan jag är i Sverige även ombesörjer transporter till och från avgångs och ankomsthall på flygplatsen. Jag ska flyga till Stockholm i morgon och tillbaka igen två dygn senare för min cancermedicinering (se fliken "min cancer" och gårdagens "inlägg").
Parkeringen godtar även att jag sover på deras område i bilen i natt.
Innan jag hittade Parking Baez var jag inne på några lite större företag med inomhusparkeringar i stora anläggningar, men dessa godtog inte min önskan om övernattning i bilen. Dessutom låg deras pris ca 3 ggr högre.

Efter att ha bestämt att jag kör in på området lite senare i eftermiddag bestämde jag mig för att försöka tömma toatank och gråvatten. Diesel och gasol fyllde jag i morse. Ett sätt att tömma tankarna tänkte jag kunde vara att hitta en närliggande camping via min app "Archies" (som jag tycker fungerar bra för det mesta). Den som låg närmast skulle finnas knappt två mil västerut i Torremolinos. Samtidigt som jag började köra kom regnet och jag var snart inne i en mindre storm. Bilen svajade betänkligt i byarna och jag fick hålla ner farten.
På campingen fick jag tag på en ansvarig och frågade om jag möjligen kunde fylla vatten och tömma mina tankar hos dem. Till min besvikelse var detta inte möjligt. Jag fick vackert rulla vidare i oförättat ärende. Det är dock ingen katastrof. Jag har marginal på alla håll för några dygn till och löser detta när jag kommer tillbaka från Sverigebesöket.

Eftersom jag inte har lust köra och ställa mig inne på parkeringsområdet förrän senare ikväll bestämde jag mig för att leta rätt på en strandnära parkering i Torremolinos. Detta var lätt gjort och snart stod jag med fin utsikt över sanddyner och i bakgrunden ett skummande Medelhav. Vinden rörde upp ytan och det kändes skönt kunna sitta i hemmet och följa rörelserna istället för på båten där jag jobbar när jag inte är sjukskriven. Efter en stund ökade vinden ytterligare och jag hörde att det började "smattra" lite mot bilens utsida. Först trodde jag det var regn men när jag tittade ut förstod jag att det var sand som kom farande med vinden.


Inget att göra. Vilan fick bli på annan plats (man vill ju inte ha hemmet blästrat;-)). Här finns en liten filmsnutt där man kan se hur sanden for över vägen framför bilen.
I skrivandets stund har jag tagit mig till en stor parkering i närheten av ett sjukhus. Här står fler husbilar, kanske har även dessa "nomader" flytt från sandstormen.
Det översta fotot är från en bergsväg utanför La Herradura. Det var mycket vackert men även om mitt hem inte tillhör de största på hjul kändes serpentinvägen lite i maggropen. Det var många skarpa kurvor och lutade rejält. På resan nerför var det perfekt med en liten knapp på instrumentpanelen som jag tidigare sett som lite onödig. Jag vet inte funktionen kallas men trycker man in knappen så håller bilen själv med hjälp av bromsar och motorbroms inställd fart (max 25 km/timmen) nerför backarna. Det låter sakta men med tanke på vägens beskaffenhet och utformning räckte den hastigheten väl.
Panoramabild från bergen norr om La Herradura


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar