lördag 13 januari 2018

Det blev Béziers ikväll

En f.d. romersk stad men numera fransk förstås (som även innan min ankomst genomgått mycket). På 1200 talet massakrerades hela befolkningen på ca 20 000 människor här. Staden har en massa intressanta fornlämningar och byggnader. Jag tror det blir en promenad i morgon förmiddag innan jag och mitt hem rullar vidare. Idag har jag avverkat drygt 45 mil (långt för mig som rullar sakta och utan stress). Vid några tillfällen hamnade jag på serpentinvägar (blir väl så när man är snål och bockar ur betalvägar). När man nådde toppen på dessa serpentinvägar var jag dock glad över min "snålhet": Vilken utsikt. I öster såg jag snöklädda bergstoppar och när jag tittade på yttertemperaturmätaren visade den på 0 grader. I dalen tidigare hade det varit 7 och där jag sitter nu är det 12.... Skillnaderna på korta sträckor är stor. Både beträffande utsikt och klimat ;-) Jag står inatt igen på en parkering som jag hittat via min app (park4night). Den fungerar riktigt bra märker jag ju fler gånger jag använder den. Ikväll hamnade jag centralt inne i Béziers.
Ingen jättemysig omgivning bakom några fallfärdiga hus på en grusplan, men bakom mig har jag en liten kanal med en damm som porlar lite mysigt:-). Dessutom är det gratis vilket inte gör ont. Apropå pengar och undvika vägavgifter (se ovan) kollade jag på skoj vad mina sista 35 mil hade kostat om jag inte bockat ur betalvägar. Måste erkänna att summan förvånar och avskräcker (om man inte har jättebråttom). Vägavgiften för den sträckan hade varit 71 euro. På det ska man sedan lägga dieselkostnaden:-( Hade hört att Frankrike ska vara dyrt köra i men att betala ca 20 kr/mil är löjeväckande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar