söndag 14 januari 2018

Medelhavet siktat

Tyvärr regnar det när jag för första gången ser Medelhavet genom husbilen framruta, men det förtar inte känslan av att ha tagit mig ända hit :-). Jag har idag kortat ner körningen till mina "normala" dagar om ca 10 mil. Som vanligt har jag undvikit betalvägar vilket förlängde resan med ca 20 km. När jag nu parkerar för fjärde natten i Frankrike är det första gången jag betalar för övernattning här. Jag har valt en ställplats nära havet (naturligtvis efter flera veckor utan havsutsikt;-)). Hittat ett ställe som heter Saint-Cyprien och som ligger nära den spanska
gränsen. Det kostar 6,5 euro och jag har sällskap av ca 20 andra husbilsåkare (antalet husbilar har ökat allt eftersom jag kommer söderut) och det ingår el till batteriladdning (jag får alltså köra värmen på gasol även i natt). I morgonbitti ska jag tömma toatank och gråvatten samt fylla på färskvatten innan jag rullar vidare in i Spanien.
När jag hade parkerat tog jag en promenad under paraply. Regnet hänger kvar och det är ca 10 grader så ingen direkt värme men ändå trevligt gå och titta på alla fina båtar som ligger i marinan. Jag hittade en kareokebar där jag tog ett glas vin och lyssnade på ett glatt gäng fransmän som inte lät mikrofonen vila många sekunder mellan låtarna.
På vägen hit körde jag genom några fina små byar och filmen är från en sådan passage. Fotot visar hur jag parkerat ikväll (mitt hem är näst längst bort).
En sak jag pillat lite med idag är mina navigationsappar. Jag har flera men kör mest med IGO som jag tycker fungerar bra och har bra koll på hur jag ska undvika betalvägar (utom i Polen märkte Vispop och jag för ett par veckor sedan, men det får jag återkomma till en annan gång). Ett problem som jag dock inte lyckats lösa ännu är att koppla IGO´n till min parkerings och ställplats-app Park4night. När jag klickar på alternativet "visa vägen" i park4night är jag tvungen att välja Google maps som inte alls klarar att undvika betalvägar. Alltså kör jag på IGO till jag är nära den parkering jag valt för att när det bara är kilometer kvar gå över till Google maps. Jag är inte 100 % nöjd med det här "systemet" men har inte lyckats lösa det bättre ännu.

2 kommentarer: