fredag 12 januari 2018

Presentation av dashcam´en

I vindrutan har jag en kamera som hela tiden spelar in vad som sker framåt. Varje videosnutt är ca 3 minuter lång och sparas på ett SD-kort i kameran. När kortet är fullt spelar den över det äldsta klippet och sparar det nya istället. Det gör att jag har kvar de senaste dagarnas körning medan gammalt raderas (hur många dagar som sparas beror på hur stort minneskort man har och hur mycket man kör förstås). Händer det en olycka eller en häftig rörelse sparar kameran automatiskt 5 sekunder innan händelsen och  15 sekunder efter. På så vis har jag förhoppningsvis ett videobevis på vad som skett.

När bilen är avstängd (motorn stoppad) är kameran i standby och om det sker en rörelse över det vanliga i bilen startar den en inspelning. Jag kan när jag parkerat vrida den så att den filmar bakåt och inne i bilen vilket kan vara bra vid ett (Gud förbjude) inbrott.


När jag är ute och kör kan jag tala om för kameran att spara en viss filmsnutt (genom en fin by eller när jag passerar något intressant). Den sparar då ca 20 sekunders film i en särskild mapp på SD-kortet. Likadant kan jag ta stillbilder genom ett tryck på fjärrkontrollen som även det sparas utan att bli överspelat när kameran arbetar normalt.

Jag har lagt in en filmsnutt (nås via länken: "fransk bypassage") och några foton för att visa lite hur det blir när man spelar in eller tar foto. De "stjärnor" som syns längst ner i rutan på fotona är min "julslinga" som jag hade tänd om kvällar och nätter under juletiden:-)
Fotot längst ner är på själva kameran.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar