torsdag 11 januari 2018

Gränspassage vid Strasbourg

Efter en lugn resa genom Tysk
land har jag nu parkerat bland ett gäng "storebröder" för att laga lite mat. Det blev en av mina standardrätter: Blomkålsgratäng á lá Omnia (en fantastisk uppfinning som förvandlar min gasolplatta till en ugn).
Efter en liten bensträckare när jag skrivit klart det här inlägget blir det ut på autobahn A5 igen. Jag har följt den hela dagen och lämnar den om någon halvtimma då jag kommer vika av och passera floden Rhen som utgör gränsen till Frankrike här nere. Innan jag kör in i Frankrike ska jag fylla med diesel. Gasol och mat fyllde jag i Sinsheim (staden där jag övernattade och som jag lämnade för ca 2 timmar sedan). Franska priserna lär ligga lite högre än de tyska och det är ju dumt inte ta tillvara möjligheten spara lite pengar:-).


Planen är att hitta en övernattning runt staden Colmar ca 9 mil härifrån. Jag är då en liten bit in Frankrike och har sedan planerat att dela upp den franska sydkusten i tre dagar. Det är ca 110 mil hela vägen och om jag tar i lite extra mot mina vanliga 10 - 20 mil om dagen bör det ändå bli lagom tempo utan stress. Hade det varit en annan årstid hade samma sträcka fått ta hur lång tid den vill, men nu lockar den spanska sydkusten och eventuellt Portugal rätt mycket:-)F

Enligt vad jag har förstått är många vägar i Frankrike avgiftsbelagda. Min tanke är att i största möjliga mån undvika dessa vägar och på min IGO-app (installerad i-paden) har bockat i "undvik betalvägar").
Det ska bli intressant och se om det funkar här. I Polen gjorde jag likadant och trots detta hamnade jag och Vispop på en betalmotorväg som vi med blotta förskräckelsen lyckades "glida" av vid nästa avfart. Eftersom min bil väger 3850 kg fullastad måste jag ha en box i bilen som debiteras efter antalet km på dessa vägar. Har man inte denna hörde jag att man kan bli bötfälld med 700 Euro. Gissa om det kändes skönt när vi lämnat den vägen ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar