lördag 6 januari 2018

Resan söderut har börjat med ett stopp i Berlin

Dagens körning blev lite längre än tänkt, men bestämde mig i morse för att ta ett lite större steg nu i början på resan mot Spanien och Portugal. Straxt innan jag passerade gränsen till Tyskland letade jag reda på en bensinmack som tog emot min "Viatolldosan". Jag får förhoppningsvis snart in de 120 zloty som jag lämnade i deposition plus vad som återstår av de 240 zloty som jag laddade dosan med på mitt bankkort.


Det känns lite ovisst tills pengarna är där med tanke på hur osäker personalen verkade vara beträffande hantering av dosan mm.

Efter att ha passerat gränsen slutade båda mina bredband fungera. Jag har en router med ett Tele2 (unlimited) abonnemang och en Telia Sense som komplement. På Tele2 ingår 30 Gb surf i EU/månad och på Telia Sense 20 Gb.
Tele2-kortet sitter i en ETZ-usbsticka (modem) som är kopplat till en Dovado Tiny AC router. Routern har fördelen att den även kan ta emot Wifi och fördela ut om man tex står på en camping eller utanför någon inrättning som har fritt Wifi.
Telia Sense fungerar som router under körning och en timma efter att motorn stoppats. Dessutom sparar den mina resor och presenterar dem på kartor. Jag får också fram hur långa körningarna varit. Förutom dessa funktioner skickar den ett larm till mig om bilen utsätts för åverkan.

I kväll har jag parkerat vid ett koloniområde i Berlin. Det kändes inte helt idealiskt eftersom här är väldigt mörkt och det ligger lite avskilt, men samtidigt är här väldigt lugnt och med larmet på kommer jag sova gott. På vägen in i Berlin stannade jag vid en typisk tysk affär. Tyckte jag kände igen den hemifrån men det måste väl vara fel? Se fotot ;-).

I morgon blir det körning i riktning sydväst tänker jag. Ska ägna en stund nu ikväll åt karta och forum för att försöka hitta någon trevlig resväg. Mina planer är att undvika motorvägar i största möjliga mån och att ta det lugnt :-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar