onsdag 17 januari 2018

Guardamar del Segura by night

Efter en dagsetapp på ca 15 mil där jag av misstag råkade hamna på en Autopista (som tydligen är detsamma som avgiftsbelagd motorväg) har jag nu tagit mig söder om Alicante.
När jag märkte att jag var på väg mot en betalstation var det redan för sent. Det gick inte att vända i den enkelriktade trafikströmmen
utan jag fick snällt ta en biljett och sen sikta på att ta mig av på nästa avfart. Parallellt med "autopistan" såg jag den avgiftsfria "autovia'n" vilken jag lyckades ta mig in på efter en stund.
Även om jag kör sakta för det mesta (85 - 90 km/timmen) lyckades jag köra om tåget idag (se översta fotot).
Framme i Guardamar del Segura letade jag reda på den ställplats jag siktat in mig på bara för att finna den fullsatt. När jag körde en sväng i sökandet efter en annan lämplig övernattingsparkering fick jag syn på ortens torg. Mitt på torget är en stor parkering och där stod redan två husbilar. Nu står även jag där och har hunnit med både en promenad ner till en lång sandstrand som trots vintern hade ett par solbadare och ett antal flanörer. Det var lite över 20 grader kl 16 och jag kan inte påstå att jag längtar hem till vintern.

Idag har jag köpt flygbiljetter till Sverige i slutet på månaden. Jag kommer leta rätt på en parkering nära flygplatsen i Malaga och ta mig till Universitetssjukhuset i Linköping för min månatliga medicinering mot cancern. Det är dock näst sista gången jag måste ta den här medicinen som ges i dropp under 4 timmar. Efter det har jag 6 månader kvar med de tabletter jag äter parallellt av en annan medicin som även den ger sig på cancern. Som det känns och verkar på de prover vi tar varje besök i Linköping fungerar båda medicinerna bra och mina blodvärden är i topp beträffande HB. Det var uppe i 160 sist jag var där. När jag var som sämst i höstas var det nere på 63 och jag var tvungen att ha påfyllning av blod ett par gånger.
De vita blodkropparna var i höstas uppe i över 400 och är nu nere på t o m för låga nivåer under 5 (vilket tyvär gör mig infektionskänslig eftersom de som är kvar inte kan garanteras ha full styrka) men samtidigt visar på att medicineringen fungerar. Eftersom cancern gjorde att antalet vita blodkroppar "skenade" är det också dem som medicinen angriper (därav det lite låga värdet nu).
Jag mår dock bra och är pigg vilket för mig är det viktigaste.
I morgon åker jag vidare söderut. Förhoppningsvis mot mer sol och värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar