fredag 5 januari 2018

Koszalin har väl inget stort att erbjuda ikväll

De ca 15 milen hit från Sopot kändes som en lagom körning idag. Satt i morse och funderade på om jag skulle åka söder eller västerut. Det blev alltså det västliga alternativet. Lite med tanke på att jag har en kontakt i Szczecin som lovat fixa så jag får bilen tvättad om jag passerar där. Givetvis mot betalning men bilen har minst en månads smuts och salt på sig nu som jag gärna vill få bort. Att den kommer bli lika smutsig igen på bara några timmar får jag stå ut med ;-)

.


Koszalin är en lite tråkig stad i mitt tycke. Jag har varit här förut, men då bara för att handla när
jag varit på besök i Mielno hos bekanta. Mielno ligger någon mil norr om Koszalin och är en av
Polens många populära turistorter. En mängd affärer och ett myller av folk på sommaren och på vintern helt tomt och dött.
Mellan de två orterna ligger en sjö som bara separeras från Östersjön av en några hundra meter bred landtunga. Enligt vad min polske kompis har berättat tidigare ska det ha gått en tunnel under sjön tidigare så att man kunde ta sig osedd in till Koszalin i krislägen, vilket ju Polen har varit i ett antal gånger.
Man hittar fortfarande gamla nazistföremål gömda på olika ställen här sedan tyskarna flydde den ryska frammarschen. Folk som lämnade sina hem intalades av den tyska krigsmakten att de bara skulle bli tvugna lämna en kort tid. De kunde lugnt lämna kvar en del tillhörigheter om de bara gömde undan dem lite.
Hur det gick med detta vet vi idag!

Förutom att flytta mig hit har jag även återmonterat min garderobsstång. Den hade rasat ner, dels på grund av en tung skinnajacka men även med hjälp av lite buckliga polska vägar som jag hamnar på med lämna mellanrum. Nu är den återmonterad med längre skruvar och lite kontaktlim.
Lite verktyg, lim, silvertejp och andra praktiska prylar är det alltid bra att ha med sig när man är ute och åker.
Jag börjar nu långsamt bygga upp en plan inför de kommande veckorna. Troligen kommer jag sikta på södra Spanien och Portugal. Dock helt utan stress. Min plan är att avverka 10 - 20 mil om dagen. Ibland lite längre och ibland inget alls. Helt beroende på förutsättningarna. Ett trevligt ställe kanske förtjänar ett längre stopp medan en tråkig parkering någonstans kanske man lämnar tidigt påföljande morgon eller helt enkelt bara rullar förbi och kör lite längre den dagen. Det är detta som gör att ”resan blir målet” ;-).
Ikväll blev det ingen camping utan jag googlade på "parkering koszalin" och hittade en relativt stor dylik mitt inne i stan. Det är ca 100 meter till närmsta puben (men blir nog en lugn hemmakväll i alla fall;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar