fredag 5 januari 2018

Ny dos medicin

I tisdags var det alltså dags för mig med en ny dos medicin.
Parkeringen jag hittade var bevakad och sköttes/ägdes av en engelskspråkig kille. Den låg ca 300 meter från avgångshallen på Gdansk flygplats och det kändes helt okay när jag parkerade bilen där i måndagskväll. Några timma senare satt jag vid köksbordet hos en kompis i Linköping.
På tisdagen tog jag tåget till Universitets Sjukhuset i Linköping där man efter provtagning kopplade in droppslangen och efter ca 4 timmar var allt klart för den här gången.
Proverna visade att medicineringen funkar och mina blodvärden stiger fortfarande. Nästa behandling infaller om 4 veckor.Igårkväll var jag åter på flygplatsen i Gdansk. Jag hämtade bilen och betalade de 60 zloty som det kostat att ha bilen där i två dygn.

Innan jag flög till Sverige hade jag ju bott på en camping i Sopot  och blivit bjuden på övernattningen. Jag bestämde mig efter detta för att åka dit igen när jag nu kom tillbaka och återgälda deras generositet genom att stanna ett par nätter som betalande gäst; koppla in el och tvätta den tvätt jag samlat på mig sen jag lämnade Sverige den 22 dec.
Jag vet inte i skrivandets stund vad dessa två dygn kommer kosta mig, men på sommaren tar de 72 zloty/dygn för en person med husbil . Troligen blir det lite billigare nu med tanke på tidigare vänlighet och att det mesta av gemensamhetsutrymmen är stängt (det som är öppet är bara det jag önskar som tur är: reception och eluttag).

När jag nu checkat ut härifrån om ett par timmar står valet av dagens mål mellan Slupsk (ca 2 timmar rätt i väster) och Poznan (ca 5 timmar söder ut). Jag tar beslut om vilket håll det blir när jag vaknat lite. Det är en skön känsla att kunna vara flexibel i resmålet om resan är en del av målet :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar