fredag 2 februari 2018

Nu ser jag Afrika!!!

Kom fram till Tarifa igår eftermiddag och har parkerat med ett gäng kitesurfare precis ovanför den omtalade "surfstranden". Här blåser. Det gör det tydligen alltid här där medelhav och atlant möts. Det är också kallare än några mil österut (på "solkusten").

Igår natt bodde jag på den första campingen på den här resan. Camping Fuengirola verkar vara ett andra Sverige. Mötte man någon okänd sa de "hej" och inte "ohla" som man ju brukar använda på spanska. Jag har inget emot svenskar i egentlig mening men jag kör inte över 300 mil för att hitta ett miniatyrsverige. Det blev en natt och efter att ha fyllt vatten, tömt det som behövde tömmas och tvättat en maskin kläder gav jag mig av västerut. Efter ca 2 timmar var jag framme i Tarifa som är Europas sydligaste udde. Från Algeciras som ligger lite österut tar den snabbaste färjan ca 40 minuter över till Marocko. Vid en snabb koll hittade jag en biljett för mig och mitt hem för ca 1300 kr enkel resa. Tror dock inte att jag bryr mig om Afrika den här resan :-).

I Tarifa finns en bilvårdsanläggning där man kan skölja av bilen under lite ordnade former och min plan är att göra detta innan jag sätter kursen mot Cadiz som ligger ca 10 mil västerut. Cadiz ska enligt vissa vara den plats som tidigast blev en samlings/handelsplats i Europa. Hamnen ska också vara den äldsta i Europa och är fortfarande viktig för sjöfarten. Det varnas för att gatorna i Cadiz ska vara väldigt trånga och jag funderar på att ställa husbilen lite utanför och ta mig runt med el-cykeln (som ju mest har fungerat som ballast den här resan där den ligger under babordskojen).

På den ena bilden ser man några små "prickar" uppe i himlen. När jag kom igår var kitesurfingen i full gång i de friska vindarna. Man for fram och tillbaka längs stranden hängande under sina skärmar till solen gick ner. Jag parkerade så nära stranden som möjligt på en sandig parkeringsplats och kollade kanske inte så noga hur marken var beskaffad. Det stod ju redan flera bilar på platsen. När jag stannat såg jag dock att sanden är förhållandevis lös under framänden på bilen. Det ska bli lite spännande att se om jag kommer loss på ett smidigt eller mer komplicerat vis när jag börjar röra på mig så småningom ;-).

På vägen hit passerade jag engelsmännens koloni Gibraltar. Det är en imponerande klippa när den dyker upp utanför kusten. Jag var lite sugen på att åka ut där, men samtidigt lockade Tarifa och det spanska mer. Klippan tycker jag är lite kul p g a flygplatsen, naturen och aporna men i övrigt lockar det inte mig så mycket. Dessutom säkert trångt att hitta parkering för mitt hem  mm.

Nedan några bilder från omgivningen. Jag gick en promenad längs stranden och tog mig ut till vad som en gång var en ö, men numera har en vägbank som gör att den nu räknas som fastland. Därmed blev den tydligen Europas allra sydligaste udde (knuten till fastlandet. Sicilien ligger nog på ungefär samma latitud annars).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar