söndag 4 februari 2018

Flexibiltet är ett ord som passar in på husbilslivet

Medan jag var "förtöjd" i Tarifa och kollade på kitesurfare kom jag fram till att det kunde vara kul åka till Afrika ett par dagar. Snabbt hade jag koll på att färjorna från Tarifa till Tanger var betydligt dyrare än de från Algeciras (ca 35 km österut) till samma marockanska stad.
Med siktet inställt på en stor
parkeringsplats mitt i centrala Algeciras gav jag mig iväg.
Kusten här nere är fantastiskt vacker. Vägen följer medelhavet över, runt och genom bergen som går nästan ända ner till havet. Jag stannade på en utsiktsplats där det även fanns en liten restaurang. Det blev att äta tapas och dricka nypressade apelsinjuice. Väl på plats i Algeciras blev jag av en uniformerad parkeringsvakt anvisad till närmast kajkanten. Det kostade mig 60 cent för den servicen och för att stå i ett dygn. Nu har jag stått här i två dygn och inte sett någon vakt igen. Troligen är han ledig över helgen och jag bor därmed gratis mitt i stan. Tvärs över hamnbassängen ser jag ett antal containerkranar och bakom dem skymtar Gibraltar:-).
Min idé om Tanger har jag skrinlagt för den här gången. Kom på att det skulle bli lite krångligt hitta en bevakad parkering och ta mig till och från färjan. Sedan har jag ingen speciell lockelse till Tanger heller för den delen. Det var bara en kul idé som dök upp och sen försvann:-).

Under min eftermiddagspromenad igår fick jag syn på en båt i hamnen som jag tyckte mig känna igen. Visst är det en gammal kustbevakningsbåt i 040-serien?
Den ser inte så "pigg" ut men verkar vara i drift på något vis i alla fall.

Om någon timma har jag planerat att lämna Algeciras och ge mig västerut mot Cadiz. På vägen måste jag fylla gasol och tömma lite tankar. När jag var i Tarifa häromdagen såg jag en serviceanläggning för husbilar. Den får bli ett delmål under eftermiddagen.

Av någon lustig anledning har jag upptäckt att jag har lite svårt "sitta still".... Ju mer jag funderat på detta desto mer övertygad blir jag att det vore bra kunna vara på samma plats någon vecka eller två. I nuläget har det blivit lite av en naturlig grej att starta upp hemmet mitt på dagen och köra någon timma. Det är kul och jag ser och upplever väldigt mycket men samtidigt missar jag säkert en massa på de orter jag "passerar". Det är i och för sig inget större problem men kan vara kul testa ett längre stopp:-).
Det blir lite speciellt när man bor i sin bil. Jag är ju alltid "hemma" oavsett hur omgivningen ser ut utanför. Det kan bli lite förvillande ibland. Vissa mornar när man vaknar har man glömt var man förtöjt kvällen innan. Det kan ta en liten stund innan man får ihop pusselbitarna även när man tittar ut på omgivningen (antingen är det naturligt att det blir så eller är det jag som är virrigare än de flesta andra:-)).
Målet framöver  blir när jag så småningom kommer väster om Cadiz (huvudorten i den sydvästligaste provinsen i Spanien med samma namn och en del av regionen Andalusien), att leta rätt på en camping eller ställplats där det finns den service jag behöver i form av tömning och fyllning. Parkera där och plocka ut el-cykeln som ligger hopvikt outnyttjad under babordsbingen. Sedan låta bilen stå och se om till fots, med cykeln eller lokaltrafik (om dylik finns) och bara "vara" en tid.

När jag var i Linköping häromdagen för medicinering upptäcktes att jag har högt blodtryck. Det hade jag även för några år sedan och tog då medicin mot detta. När sedan min cancer dök upp började jag intressera mig mer för olika alternativa sätt att ta hand om sin kropp och jag fick då reda på att rödbetsjuice ska ha blodtryckssänkande effekt. Under ett år gjorde och drack jag detta dagligen och i somras kunde jag sluta med pillrena. Tyvärr har jag slarvat lite det senaste halvåret med rödbetsjuicen och jag tror det höga trycket nu kan bero på det. I syfte att få igång systemet på naturlig väg köpte jag därför igår en liten råsaftcentrifug. Framöver kommer det ligga rödbetor i "matkällaren" hela tiden.


2 kommentarer:

  1. Ser fram mot recension av den där centrifugen ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är kvar i kartongen ännu ;-). Men ska försöka pilla igång den när jag köpt de första rödbetorna. Tror som du sa att det finns en risk man tröttnar på rengöringen efteråt. Ser på förpackningen att det bara är att lägga in prylarna i diskmaskinen i o f sig.... Undrar om det finns gasoldrivna såna...

      Radera