söndag 20 maj 2018

Från jordfräsning till universitetssjukhus.

Den 16'e maj var jag ombord på min gamla arbetsplats vilken jag inte sett sedan september förra året då jag blev sjukskriven för min leukemi. Den här gången var det inte arbete som "lockade" utan en avtackning från mina kollegor eftersom jag går i pension den 30´e juni i år.
Arbetsgivaren bjöd på smörgåstårta till oss ca 30 närvarande. Kenneth
min f.d chef och kapten höll ett litet tal där han på ett fint vis, summerade mina "gärningar" och "ogärningar" under de 36 år jag varit anställd av samma arbetsgivare. Avtackningen avslutades med att jag fick några minnessaker och presenter av arbetsgivare, fack och kollegor. Den roligaste och samtidigt häftigaste presenten var en ballongflygning på valfri ort i Sverige som  mina kollegor samlat ihop till.
Trots att jag gjort mycket under mitt brokiga liv har jag aldrig flugit luftballong, men nu ska även detta bli av. Troligen kommer jag försöka göra det i Stockholm någon gång i sommar.

Dagen efter avtackningen var det lite fest med 5 kollegor i Kalmar. Allt inleddes med en sjösättning av Kenneths (nämnd i stycket ovan) båt varefter vi hade bokat bord på en pub i centrum. När middagen var inmundigad drog vi oss ner till hamnen där jag och en långväga kollega parkerat våra husbilar. Kvällen blev både sen och trevlig med utväxlande av många minnen.

Nästa mål på min ständigt pågående resa blev hem till dottern där det var dags för "vårbruk" och firande av hennes födelsedag. De har ett trädgårdsland som skulle fräsas innan där ska planteras bl a potatis, lök och majs. Dotterns sambo tog sig an fräsningen med bravur medan jag satt en bit ifrån och hejade på med en öl i handen. En mycket lämplig arbetsfördelning med tanke på att jag ju kunde räkna mig som pensionär sedan 2 dagar.

Innan "trädgårdsarbetet" hade jag passat på att göra en genomgång av skåpen i mitt hem. Den slutade med en säck prylar och skräp att slänga och en påse kläder att lägga i en klädinsamling. Genom den insatsen lyckades jag skapa två tomma skåp vilket kan komma till pass på den resa som är planerad till juli. Dotter och jag ska då campera ihop i ca en vecka i Balticum och det kan vara bra om det finns lite utrymme för hennes pinaler i hemmet.
När jag flyttade ur hus och in i bil i oktober 2016 hade jag 5 flyttkartonger som stuvades in i min dåvarande husbil. De innehöll vad jag trodde var ofrånkomligt och skulle komma att behövas för att få ett drägligt liv som nomad. När jag nu plockade genom husgeråd, prylar och kläder hittar jag saker som blivit liggande oanvända sedan dess. De åkte bort nu plus en del annat som jag "lyckats" köpa på mig under de två och halvt år som gått sedan "nomadlivet" började och nu märkt att även delar av dessa inköp varit helt onödiga.
Jag tror inte riktigt på dotterns sambos skämtsamma devis om att: Den som har mest prylar när han/hon dör har vunnit ;-)

Igår var det födelsedagsfirande som gällde innan jag gav mig av i riktning mot Linköping. I morgon har det gått 4 veckor sedan förra kontrollen och medicinutdelningen.
Eftersom jag för det mesta försöker göra resan till en del av målet brukar jag dela upp den i lagom etapper. Igår hamnade jag i Västervik på en ställplats nära värmeverket bland en massa andra husbilar. Klarar man sig (vilket jag gör för det mesta) utan att koppla in "landström" kostade det 100 kr/dygn (vill man ha el tillkommer 30 kr). På platsen finns toaletter och möjlighet slänga sopor men vad jag kunde se ingen möjlighet tömma grå- eller svartvatten. Jag kunde inte heller hitta någon vattenkran för att fylla upp färskvatten.


Rastplats mellan Västervik och Linköping


I morse lämnade de första husbilarna tidigt och när jag "kastade loss" var det bara två bilar kvar. Husbilsfolket är ett rörligt "släkte" :-). Eftersom jag inte har mer än en bra parkering för hemmet vid sjukhuset i Linköping vill jag komma dit på kvällen då alla "besökare" har lämnat och parkeringarna brukar vara tomma. Jag lämnade Västervik vid 16 tiden och efter några stopp längs vägen för matinköp och annat förtöjde jag under "min" lönn i Linköping kl 19 ungefär ikväll. I morgon klockan 11 tas proverna och kl 12 (om allt är lika bra som sista gångerna) får jag min nya pillerburk och kan åka vidare.


Förtöjningsplatsen vid sjukhuset


Målet i morgon kommer vara en sväng om Västervik igen. Vid 18 tiden ska dotterns sambos arbetsplats angöra en fiskmottagningsanläggning i ytterhamn. Han jobbar på en silltrålare och de brukar ibland lossa där. Jag tänker det kan vara intressant se hur den hanteringen går till ombord på vid lossningen.
När fisken är lossad kommer jag att rulla vidare mot Kalmar där jag har ett tandläkarbesök inbokat på onsdag förmiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar