onsdag 14 oktober 2020

På kontinenten igen efter en lugn färjeresa


Enligt min ursprungliga planering skulle hemmet ha rullat vidare förbi Hamburg ikväll. När jag rullat av färjan klockan halv ett på natten kände jag dock att det kunde vara lagom kasta ankar en stund innan jag fortsatte min resa. 
Jag brukar under mitt vanliga resande undvika ställplatser och campingar. Står mycket hellre fritt, gärna med lite lokal kontakt och en trevlig omgivning när det går. Där jag står nu är det dock varken någon särskild lokal anknytning eller någon fin omgivning att njuta av. Parkeringen ligger i hamnmiljö enbart omgiven av asfalt och betong. Dessutom kostar den 6 euro vilket dock är överkomligt då jag snabbt och tryggt ville komma till ro :-)

Hemmets natthamn ikvällEtt par kilometer från TT-lines terminal hittade jag en parkering bakom bommar och med bra belysning. Platsen känns trygg och får utgöra min första natthamn på den här kryssningen. I motsats till mina vanliga dagsetapper på 10 till 20 mil har jag den här gången tänkt mig hålla ett lite högre tempo. Efter moget övervägande och mycket studerande av olika forum på nätet, UD's app "Resklar" och sidan "Swedenabroad.se" har bestämt mig för att rutten kommer gå via Luxemburg (inte fel bunkra lite billig diesel som en bonus;-)). Dit har jag ca 65 mil som jag hoppas avverka i morgon. 
Från Luxemburg kör jag genom Frankrike på betryggande avstånd från Paris som verkar ha drabbats svårt av Coronan, för att via San Sebastian i norra Spanien sedan ta mig ner mot mitt mål utanför Santarem i Portugal.
Hemmet är fulltankat på diesel, gasol och vatten och "de smutsiga" tankarna är tömda. Fungerar planerna kommer jag behöva tanka diesel 3 ggr innan jag är vid resans slutposition. I övrigt kommer jag inte behöva lämna min bostad
Det blev ett kort och sent skrivet inlägg den här gången men. Jag brukar annars ha en förmåga att skriva långt och lite mer sällan. Min tanke är att försöka ändra detta så att bloggen kan bli mer levande :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar