söndag 18 oktober 2020

Hemmet åter i Spanien efter några långa dagar bakom ratten :-)


Jag har i natt varit förtöjd i Santa Maria del Campo som ligger lite sydväst om Burgos. Sedan jag angjorde Travemünde och sovit en natt på en parkering utanför hamnkontoret där har jag nu rullat vidare. Först söderut där jag valde att sova en natt till i Tyskland för att sedan ta mig genom Luxemburg och dagen efter en bit in i Frankrike.
Det blev två nätter i Frankrike innan jag igår tog skuttet in i Spanien. Jag har inte vid någon gränspassage mötts av gränskontrollanter, men när jag körde in i Spanien igår såg jag franska gränspoliser stoppa bilar på väg in i Frankrike från Spanien. 
Mitt val av resvägar har jag bl a gjort med tanke på Coronan och den information om smittsprideningen som jag lyckats hitta. I Frankrike höll jag mig väl söder om Paris och i Spanien följde jag kusten en bit i norr vid San Sebastian eftersom landskapet söder om ska ha en väldigt hög smittspridning. Jag har oxå hållit mig väl norr om Madrid och kommer in i Portugal i ett område som inte har den allra värsta spridningen.
Resan den här gången blir lite udda eftersom jag undviker träffa människor. Det blir inga kaffeebesök utan jag håller mig i och vid bilen. 
Eftersom jag fyllde kyl och frys innan jag lämnade Sverige behöver jag inte handla någon mat och jag har vatten med mig så det räcker minst 6 dagar ytterligare. Det enda jag behöver fylla på är diesel. Det har blivit 3 påfyllningar hittills och idag blir det en fjärde.
Mitt vägval har fallit på "ej betalvägar". Vid en koll via viamicheline.com såg jag att sträckan var kortare om jag undvek betalvägar. Eftersom jag nästan alltid kör sakta (80-90 km/h) blir det onödigt leta motorvägar. Dock med ett undantag: När jag körde ner förra året märkte jag att gratisvägarna runt San Sebastian var väldigt krokiga, med mängder av trafikljus och passager genom tätbebyggda om råden. Den här gången klickad jag därför i "acceptera betalväg" i min "IGO navigationsapp". Från Bordeaus och till lite väster om San Sebastian kostade mig ca 20 Euro, vilket jag ser som väl investerade slantar :-)
Mina övernattningar har jag gjort på ställplatser hittills. De har varit gratis till allra största delen och erbjudit de basala och viktigaste behoven: Vatten, Tömning och fyllning av vätskor och en ruta att parkera hemmet i.
Man verkar ha fattat här att husbilarna är en tillgång och ingen mjölkko ;-)

Nedan skärmdumpar på mina resdagar :-)
3 kommentarer:

 1. Hej Tomas! Så roligt att följa dig på din resa!

  SvaraRadera
 2. Hej :-)
  Kul ni gillar hänga på :-)
  Jag har just parkerat i Portugal och ser fram mot en lugn kväll.
  Dagen har gått bra med ca 40 mil. Ingen kontroll vid portugisiska gränsen heller.. ;-)

  SvaraRadera
 3. Låter helt underbart! Jag hade hoppats åka till Spanien idag, men resan ställdes in. Har blivit utförsäkrad och måste troligen sälja min kära husbil, så jag får åka snålskjuts med dig här istället!

  SvaraRadera