söndag 21 juni 2020

En liten midsommarrunda med Vispop

Vi sågs för tre dagar sedan lite söder om Osby. Appen Park4night ledde oss till en parkering på en liten udde i sjön som sträcker sig söderut från Osby. Midsommarkvällen ägnades förutom åt att äta och dricka gott till en stunds fiske med väldigt klent resultat.
Igår den 20 e startade vi upp hemmen och gav oss av på en kurs som vi trodde skulle leda oss bort
från de regnväder vi kunde följa på vädertjänstens radar. Alla skurar verkade ha kurs rakt på oss.
Naturligtvis ändrade dessa moln kurs och satte av efter oss och snart körde vi i ”imponerande” skurar. Med vindrutetorkarna på högsta hastighet och farten nere under 50 Km/h plogade vi oss fram medan vi njöt av vetskapen att våra hem fick en rejäl tvätt av både kaross och chassi. Under resan genom regnen hade jag min Maxxfan igång bak i sovrummet. Inte en droppe vatten hade kommit in trot kopiösa mängder regn. Den fläkten är verkligen värd sin vikt i guld ;-)

 Osbysjön bjöd på en fin solnedgång 
Efter ett par timmars körning hamnade vi vid nästa sjö. Vi står sedan dess på en badplatsparkering vid Sandsjöns strand straxt utanför Vaggeryd.

”Regnet det bara öser ner” :-)


                               Vattennivån steg på altanen
                               Det blev ingen grillning den här gången
                               Vårt läger vid Sandsjön

Genom att ankra upp hemmen med markiserna vända mot varandra kunde vi snabbt få en regnfri ”altan” mellan oss där vi kunde sitta och njuta av livet. Snart upptäckte vi att även om det inte regnade på oss lyckades vattnet dock leta sig fram till oss. En vattenpöl växte sig imponerande stor in under markiserna och bord och stolar hamnade delvis i vatten. Våra tankar gick till när vi gjorde en ”kryssning” i Balticum för ett par år sedan. Den gången hade dock pölen varit betydligt större (finns beskrivet i ett inlägg i blogger på den här länken).
Planerna för stunden är att långsamt röra oss i riktning Orust och våra goda vänner Julian och Stina. Även de tillhör riskgrupperna i dessa Coronatider och allt umgänge kommer ske på säkert avstånd.

6 kommentarer:

 1. Ni är välkomna till Orust. Här regnar antagligen lika mycket men alla moln försvinner under måndagen och vädret kommer att bjuda på enbart sol och 22 gr.C. Inga problem att hålla distans på utsidan, parkering och trädgården är stora nog. Vi är och har varit utan symtom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar :-)
   Ska bli kul ses igen. Vi håller avstånden så är det ju inga problem. Vi är båda symtomfria och försiktiga.
   Hamnat utanför Falköping nu på en gratisställplats med tömning och fyllning i priset. Sjöutsikten försämrar inte läget heller precis :-)

   Radera
 2. Tack för reseskildringen, vi har lite bättre här i våran pensionärskuvös, poolen övertäckt med 13­°C inte min värme.
  Ha det/ Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-). Nej inget höjdarväder men det sk väl bli bättre i veckan om de har rätt de som spår..
   Trevligt med pool. Det gäller njuta på de vis man kan i dessa konstiga tider :-)

   Radera
 3. Intressant och spännande läsning.
  👍🏻😀

  SvaraRadera
 4. Intressant och spännande läsning.
  👍🏻😀

  SvaraRadera